Är det bara jag som retar sig på alla "epidemiska" fraser som under lång tid "plågat" svenskarnas både tal och skriftspråk?: -Det är "VERKLIGEN" "GRÄSLIGT" "HELT GALET" att "ÖVER HUVUD TAGET" "HELT ENKELT", "JA, PRECIS" " INGET ATT STICK UNDER STOL MED" höra/se dessa ständigt återkommande fraser. Jag tänker: Tänk efter i din kommunikation - det finns synonymer! Trevligt att du också insett detta faktum! "TACK SNÄLLA"!

Tankar

Ulf R som Qwarn-Gubben - Jöns-Isak - 1986 ff - "mer lik honom nu än då"!

Är politiskt oberoende och lyssnar gärna på argument. Ingen kund/vän -om inte likatänkande  -  får veta  min ståndpunkt, vilket pati som jag röstar på osv.. Hos mig  är alla välommna - oavstt etnicitet eller bakgrund.  Tyvärr finns det en familj i troligen Kalmar, som söker  sig till små företag  som vi och försöker "roffa åt sig" all vi har beträffande  lök o.d. till nettopriser . Varning! >Dessa personer har troligen flyktingbakgrund (mellanöstern?), men har fordon som är dyrare än min traktor! Upprop: Dubbla priserna för dessa "roff-roff"! -  och lär dem förstå vilka uppofrfringar eko-odlat innebär för odlaren!

Under de 9 åren sen vi bytte  verksamhet, har jag bara träffat ca 4 otrevliga personer! - Någon tyckte att P4 musik inte passade i ladan  (vi vill vara  uppdaterade om vad som händer  i länet), någon begrep inte att ett ek-hjärta ca 14cm tar mer  än två timmar att göra, en dam säger -"jag vet vad det kostar"...! och som ovan den med ursprung troligen mellanöstern-familj vi kallar "roff-roff" - som vill ha  ALLT! Men-

26/9-21 em intäffar incident som "underträffar" allt: Jag ber "damen" koppla sin "älskling (= pudeljävel)" som springer lös i butiken. Jag får svordomar och förebråelser mot mig - någåt som aldig i mitt 65-åriga liv hänt tidigare. Man får gärna ta sina husdjur med sig vid besök, men de ska vara kopplade och hållas utanför butiken! "Damen" som bad mig "DRA ÅT HELVETE"  - lär hamna där före mig , även om hon lever längre än jag...!

Bara så Du vet:  Vi värnar om vänner och "små" kunder  -inte  om "familjegrossister".

Tyvärr tjänar bara "roff-roffarana" till ökad invandrarnegativ bild av intregation i riket!!!

 

 • Våren 2020: Corona. Människans Värld. Dags att stanna upp. Vi har bara ett - inte  fyra - Jordklot! Kanske "någon därute"  skickat på oss en tankeställare???  Ser redan hur skymningsljuset blivit "gulare" = mindre föroreningar i atmosfären och kondensstrimmorna från interkontinentala flygplan reducerats från över 300 till ett fåtal per dag över mitt huvud. Jorden behöver detta- men tyvärr tror jag inte att jag kommer att överleva om jag blir smittad. Men än så länge planeras för en ny odlingssässong med massor av blommor & grönt - men med mer självbetjäning! Välkommen!
 • 2019 Ölands Skördefest, konstnatten i Eriksöre, sann anekdot: Bonde-söker-fru-Simon är ju tillsammans med min dotter Kajsas bästa vän Amanda. När A. kollade intressant grej, stod S. och K. och pratade vid sidan om. A. hör då en viskning snett bakom: - "Har han (S.) bytt ut blondinen mot en krullhårig?" ... det är inte lätt att vara TV-kändis... !
 • V 32-33 -18 Fru & dotter på "semester" och tävlingar i Svealand. "Gräsänkling" - egentligen ingen skilnad mot vardaglig känsla av att vara "SKÄRM-ÄNKLING"...!
 • 7/10-17: I Ölandsbladet den 28/9 -17, skriver reportern Peter B. i sin Krönika att han bl.a -"... under sin cykeltur till invigningen av Ölands Skördefest i Vickleby upplevt stanken från Runefors grisar och Sturessons pissvatten" ...!
  Nota Bene = OBS! Familjen Runefors har inte haft någon fysisk GRIS i familjen sedan mitten av 80-talet - då bara En - uppfödd på äpplen och potatis - julgris för hemslakt. Gödd och "förädlad" oktober till ½ dec. Vi får gå tillbaka till 1960-talet för att vår familj (i plural) hyste grisAR!I
  I måndags (2/10) , hade jag samtal med P. Boström. Han lovade ge mig och min familj upprättelse och "skämskudde" i sin krönika idag (7/10)! Vad vi läser idag, är en kommentar för en sedan länge bortglömd och aldrig noterad händelse.
  Det "gula kort" PB fick för uttalade mot linjedomare i ungdomen, är inget mot det "RÖDA" som vi privatpersoner vill tilldela P.B.!
  1. Jag är inte någon "offentlig person" längre; ex.: 20 år sedan jag slutade med teater...osv...
  2. Vi har inte ägt någon gris sedan början av 1980-talet - då bara för hemslakt och "husbehov" ett par månader under hösten!
  3. Det upplevs som OBEGRIPLIGT att Herr ÖB-reporter PB kan känna stanken från -sedan länge återförda djur till det naturliga kretsloppet.?
  4.Hade PB inte haft sin näsa så nära cykelsadeln, hade vederbörande troligen haft "frisk luft"!
  5.Det finns inga grisar i Runsbäck längre - däremot tycks det passera flera per cykel flera gånger per dag!
  6.Vi nominerar redaktör Peter B på Ölandsbladet till vinnare av "Ölands Nos" - Hur kan man känna stanken av en sedan mer än 25 år gammal - död och uppäten - återförd till det naturliga kretsloppet - gris ???
  7: Peter B.; Sprid inter skit över dem som vet hur man sprider skit!!!
 • I am - U R !
 • 28/7-17:  S SE sjunger :

  Båd’ stat och lagar oss förtrycka,
  vi under skatter digna ner….

  Regeringarna oss förtrycka
  slå ned tyrannerna giv fred!...

  Upp till kamp emot kvalen… !!!

 • Står man UPP mot "kvalen",är man beredd att ta "striden", eller är det bara politiskt käbbel?

 • - Som månggenerations bonde, har vi sett flerfaldig skada som "S" åskampat oss genom  under 1990-talet; - i nutid ex. förminskning av RUT/ROT-avdrag, skattehöjningar i allmänhnet.  (vi vet att det behövs skattekronor, men de finns på bättre ställen än avdrag på lön, arvtagande och ägandde.)

 •  I tidigt 1940-tal var dåtida BF Nazistvänligt. SD anklagas att idag ha samma bakgrund.Vår opolitiska ställning frågar om inte SDs sympatisörer (nästan 1/4 av väljarna) med sina social-liberala tankar, borde få mer respekt från de etablerade partierna? Vad är man rädd för?: SDs Eller Centerns förflutna??

 • När mannen ger kvinnan trygghet, finner han sin egen.
  När kvinnan skänker mannen njutning, når hon sin egen. /Sven L/
 • DU har inte rätt att bestämma över en annan varelses liv!? Ex.: Döda en broders vän - om så det bara är en katt... (= ...skällig hund i soppåse? ...) Arg, besviken, uppgiven - och: LEDSEN!!!
 • UPPROP: (8/8-15) Funderar på att om det inte vore på tiden att svenska bönder /framförallt med mjölk nu eller tidigare som huvudnäring/ för EN dag skulle "stjäla" de romerska tiggarnas plats.??? Vi är ju vana  att gå upp tidigt och borde hinna först till platsen utanför köp-centrat! Vår slogan/ arbetsnamn kunde vara något i stil med " BÖNDER SOM RÅMAR" ! Sitt och säg -"HEJ" till alla som passerar, med ett avklippt mjölkpaket som "allmose-hatt"! (NB.fattigdom kan ha olika uttryck!) "Spåna" vidare? Ring, skriv eller kom! Kanske ett F-book-forum???
 •  14/7-15: Svenskarna har blivit allt mer läsokunniga!  Redan för två somrar sedan, tröttnade vi på dennna - till synes meningslösa - "loppishysteri" och ritade detta förtyligande.(se bilden ovan!) Förliden helg tröttnade vi ännu mer på alla som inte kan läsa "INTE" på vår skylt, där det klart och tydligt står "INTE LOPPIS"! Därför kompletterades med en extra skylt :"NEJ, HÄR ÄR INGEN LOPPIS (...men välkommen att titta in ändå!" ... Dessutom börjar vi bli trötta på alla Er "oseriösa" som använder vår ladugårdsplan som vändplats... När Du ändå är här: Varför inte offra en kvart eller mer bland ek-sklusiva "prylar" och männinskor? Vi är säkra på att Du hos oss kan du hitta minst fem "unikum" fler, än på 150 loppisar!!! Välkommen att "botanisera"!!! 
 • Vi har inte tid att ha brått! Har DU?
 • Om en musiker spelade lika mycket FEL som en fotbollspelare, skulle inte en enda människa gå på konsert!
 • Appropå mer resktrektivt RÖKANDE: NI ICKE-RÖKARE anar inte hur mycket FRISKLUFT Ni går miste om!!!  ... (som inbiten pip-rökare, kan jag dock ha förståelse för avsmak för cigarettlukt.) ...
 • Upprop: NI SOM RÖKER CIGARETTER: gå över till PIPA istället, så kommer vi minska klagomålen mot oss med minst 4 femtedelar!!!? (Som Du vet är hos oss en "FRISTAD"  för rökare; DOCK råder här SLPSFÖRBUD! - så mycket mer "illaluktande"! ...)!
 • Hört i ungdomen från "de gamla gubbarna": - "LINTYG ÄR ETT 'OTYG'"!
 • ... eller som poeten sa: -"Jag hoppas att framför allt kvinnor vill bli berörda av mig!"
 • De som besöker Öland under Skördefesten och har för avsikt att besöka Loppisar och Tivolin etc. (även de som arrarangerar dylika eveneman & "skräp-inbjudningar från fastlandet") borde  med odikskuterat tvivel redan inatt gå en snabbkurs i vad Ölands Skördefest urspungligen (och förhoppningsvis fortfarande) har för syfte /mål!!!
 • 19/9-14 och 15/5 -15: "Öppen Lada":  TACK till alla ER som var här!!!  NI tillsammans gjorde vår amition  så glad och trivsam som man bara i fantasin kunde förställa sig! Vi upplät lokal osv, men NI gjorde "kalaset"!!! TACK!!!
 •  "post votum": Vill man vara vän med ALLA,  finns det alltid en och annan som känner sig föraktad eller förudmjukad. - Det är troligen deras egen brist på självkritik/-distans  som får dem att känna så??? Tål man inte annans åsikt, bör man kanske överväga att byta medborgarskap?
 • FRÅGA?: Är inte "vänsterkrafters" anarkistiska tilltag värre än uttalat (H?...?) ifrågasättande av "inrikespolitiken"??? (Upplevde vänstervågen på1970-talet  - KFMLr m fl. - Var är dom nu???... I "V"?)
 • När man snurrat 60 varv runt solen i 66000 km/t och samtidigt åkt med Jorden tjugotvåtusen varv runt sin egen axel - är det väl inte konstigt om man känner sig lite "fartblind" och YR ibland?
 • 26/6-16: på dagen 44 år sedan. Då unga och på väg att bli "förstörda". Nu fortfarande lika gamla. Trevligt återseende! "Missade" jag nåt...?
 • 20/8-14: "Kärva" tider: 50 havrekärvar hittills!
 • 31/7 -14: Vill Du veta något kul? Mer än bara familjebilder och annan sörja?
  Ex.: Jag sov över i vår stuga vid stranden natten till den 30:e, men blev avbruten av hustrun kl 4 för att det åskade i fjärran. Före det hade jag badat och deltagit vid R-Ms och Kajsas stallträff med grillning och samvaro vid den gamla lägerplatsen vid stranden i "ko-hagen" - VÅR STRAND! Sedan åter till gården för att njuta av prakten bland blommor & grönt i trädgårdslandet utanför ladugården. "Ljuga" en stund med folk som inte BARA söker loppisar, utan vågar titta in på ett "udda ställe" också.
  Lycka är att se när en uppfödd storstadsunge för första gången får se hur en morot grävs upp ur myllan , eller höra min och grannens tuppar träta i "Kuckeliku"! Leka med mina knäppa katter...!
  Tipsa/ dela! Mer (som vanligt ) på hemsidan www.eksaker.se !
  Välkommen!
 • Gåta 1: (appropå  TV4-programmet) Vad är skilnaden mellan en djurskyddsinspekör och en hund? (mitt svar nedan!)
 • Gåta 2: Vad skiljer sig en pojke som pinkar i toastolen, från att man fällaer en asp. al, gran osv.? (Mitt svar nedan)
 • Gåta  3: Vilka likheter finns det mellan träd och kvinnor (ur skogshuggarens synvinkel)?
 • Vitlök sätter FÄRG på maten!
 • Du har inte rätt att besämma över en annan varelses liv?
 • Om  "andra" kränker Ditt liv, bör Du ha samma rätt att kränka "Deras" liv? Eller?
 • Om "andra" förnedrar Dig medelst ord eller "annat" - har Du Då rätt att besvara med motsvarande?
 • FÖRTALSKAMPANJER INNEFATTAS INTE AV STATLIGT RÄTTSKYDD.  VARFÖR?
 • "Dolda kampanjer" uppmärksammas aldig från övermyndigheter som Förvaltningsrätt, m.fl..
 • Man förstår att man blivit gammal när pensionärerna ser ungdomliga ut!
 • Vilken är Din  "Ö" i livet?
 • Varför skjuta till morgondagen, det Du kunde ha gjort igår/göra i övermorgon?
 • Härom dagen fick jag antydningar om att en "upplevelse" som jag hela tiden trott var Min egen
 • - faktiskt var "ömsesidig"!
 • Om Du siktat på Månen, men bara nått molnen - har Du i alla fall  kommit en liten bit på väg!?
 • Om Du siktat mot stjärnorna, men bara kommit till Månen - har Du faktiskt kommit ganska långt!?
 • Helgen 23-24/11 2013 beträder jag åter Himmelsberga efter 16 års frånvaro. Mellan åren 1986 - 97 (elva år) BODDE jag mer eller mindre där som drivande kraft i Theatre Fruticosa, Så många bilder/minnen som satt i  "väggarna" fortfarande! : Fysiskt     ( allt jobb vi gjorde i "undantagshuset" (tapeter och inredning ser ut som det vi målade & tapetserade då mm, (men TOMT... !)), minnena från repetitioner och föreställningar, alla husen, stämningen... Men också bemötandet från personalen: DÅ (1986) "regerade" KG Pettersson (senare Anders Nilsson) och vi kunde sitta ner och fika en stund - någon gång tillsammans med "höjdare" inom show.buiss"! och bara "ljuga", byta tankar.  NU upplever jag åter samma sak: Att det passerat ett sjättedels sekel känns som ett sjättedels år!: En kopp kaffe och prat med personalen "pre festum", byta minnen, nya tankar, etc. . "Tomten" Tackar särskilt för gröt och skinkmsmörgås!    ...Och som jag brukar skoja: -"Jag är mer lik Qwarn-Gubben nu än då!" ...
 • Många säger: -"Det är viktigt att somna tillsammans." Men - Är det inte viktigare att VAKNA TILLSAMMANS!?
 • När man är väldigt mycket med sig själv, kan man ibland tröttna på "sällskapet"!
 • Gröna grästet på andra sidan, vissnar också DET till slut.
 • LYCKA är att ha en VÄN som R-M!!!
 • Svar gåta 1: HUNDEN är MÄNNISKANS bästa vän!
 • Svar gåta 2: Trädet är längre än man tror!
 • Svar gåta 3:
 1. många är lätta att "få kull".
 2. en del  kräver "plansering/finlir"
 3. några är "vresiga" - "krökta"
 4. några hänger uppsig på "småsaker" -= "andra grenar"
 5. ett fåtal bedöms som"omöjliga"!
 • Har Du fler förslag blogga här eller på min facebook-sida!
 • Vet att Jag har väntat vid Din "port" månad efter månad, år efter år, men bästa vännen var inte i den "dörr" du borde varit vid.
 • Man kan se saker "ogjorda" - men oftast finns "saker"  gjorda då de borde gjorts?
 • Den tystlåtne är den som har förmågan att lyssna!
 • "Råttor" som blir "trängda" kan bitas rejält!
 • Man är inte Ölänning om man inte kan hålla reda på värdestrecken! Ex.:  "- Jag har så ont i min VÄSTRA fot"!
 • samma sak gäller att tända pipan med tändsticka på högst tre försök.
 • Om en pojke vill vara intim med en LÄNGDHOPPERSKA, bör han då vara "extra hårdhudad"?? (rivig fråga, eller hur?) Ledord: sand...

Den 20/7 -20, avled mor Ulla. Det kan upplevas som "syniskt" det jag nedan påstår - men tyvärr mer än sant.: Jag förstår alla Er som kommer med kondoleanser - men för mig känns de som onödiga! Ni träffade henne bara på "medaljens framsida", baksidan  är tyvärr en helt annan. Man ska inte förtala en avliden person , men bland det värsta hon gjort mot mig var när hon krossade en kaffekopp mot mitt högra lår ca kl 06.00 den 31/12 1990, när jag berättade att hon blivit farmor. "Blåmärket svider fortfarande"! - Jag var inte  hennes "ägodel" längre! De få flickor jag träffat under åren har upplevts som ett "HOT"! När R-M kom in i familjen och mitt liv för ca 25 år sedan - fanns möjlighet att utveckla företaget.Far var glad och positiv, men - Efter vi blivit mer eller mindre blivit utkastade från familjens gemensamma frukost en morgon på sent -90tal, har relationen till mor (m.fl.) från min  (och min frus) sida varit "åtrerhållsamma". Lider fortfarnde när jag under uppväxten var tvungen att  springa och göma mig för alla höljudda gräl mellan mor och mormor, mor vs far,och senare mor vs. syster. Ni får kondolinera för Er egen skull vilket för min skull upplevs som något onödigt och "småjobbigt", Jag kan bara möjligen känna saknad -men tyvärr väldigt lite sorg. Medaljen har en baksida, lite har sagts ovan, men för mig har den gyllene framsidan en baksida som är fylld av rost, ärg och lava! Den är dessutom fyrkantig med "tre vassa hörn" - bara så Du vet...!!!  (det finns mycket mer att säga, men med häsyn till vänners "gyllene framsida",  säger jag inte mer än vad många närboende redan vet...)

Mina flickvänner och jag blev utsatta för oändligt många " busrigningar" när jag befann mig hos dem då kära. Jag är säker på att de annonyma  samtalen kom från gården. Numera är det lättare att spåra i och med mummerpresenaton - min inte då.

 • Ni som minns Ulla - behåll gärna henne i Ert "ljusa" minne! "Sonen" fick tidigt lära sig hårt arbete, hanterande av bipolära människor och en stor portion av mental överlevnad och framtidstro och  kreativitet. Nu hoppas jag få lämna över till nästa generation- kanske eller inte som brukare - men ägare till vår gamla släktgård.
 • Är Fotboll = vs Politik?: Det är ytterkanterna som står för de bästa inläggen, men de i centrala mitten som tar åt sig äran för att ha gjort/nått målet!

"Herr-Går-Man" Går från höger till vänster = C och L till S ??? ...- eller borde vägskylten spegelvändas?